functionaliteiten

groots in design,
groots in functionaliteit

INNOVATIE ACHTER DE FACADE

Mooi en efficiënt.  Het is geen onmogelijke combinatie. Innovatieve technologieën achter geventileerde gevelbekleding zorgen voor een maximale luchtcirculatie en vochtregulatie. De nieuwste ontwikkelingen in duurzame isolatiematerialen en energiezuinige systemen maken van geventileerde gevelbekleding een milieuvriendelijke keuze. De continue innovatie stelt architecten en ontwerpers in staat om grenzen te verleggen en steeds creatiever en esthetisch aantrekkelijke gebouwen te creëren. De thermische en akoestische isolatie van gebouwen met gevelbekleding zorgt voor een hoger niveau van comfort en welzijn voor haar bewoners en gebruikers.

Brussel - Baden Wurttemberg
Antwerpen - Vaccinopolis

voordelen

Isolatie gevel, hefsteiger

ISOLATIEKRACHT

Geventileerde gevelbekleding biedt vele voordelen ten opzichte van traditionele gevelbekleding. Zo zorgt de spouw ervoor dat vocht dat zich tussen de bekleding en en de gevel bevindt, kan verdampen. Hierdoor kan het vocht niet in de gevel trekken en ontstaan er geen vochtproblemen zoals schimmel- en rotvorming. Daarnaast biedt de spouw ook thermische isolatie, waardoor de warmte in de winter binnen blijft en in de zomer buiten wordt gehouden.  Dit zorgt voor een aanzienlijke energiebesparing en een beter binnenklimaat.

afwatering

ONDERHOUDSVRIENDELIJK

Geventileerde gevelbekleding is relatief onderhoudsarm, omdat het systeem ervoor zorgt dat vocht niet blijft hangen op de gevel. Hierdoor ontstaat minder snel schimmelvorming en blijft de gevel langer mooi en proper. Wij voorzien onze gevelsystemen van een onzichtbaar geïntegreerde waterafvoer, die voldoet aan de DIN-norm 4108-3. Alle regen en vocht worden vlak achter de gevel afgevoerd. Materialen zoals aluminium, keramiek of vezelcement zijn duurzaam en bestand tegen weersinvloeden, Uv-straling en andere omgevingsfactoren waardoor ze weinig onderhoud vergen.

studiopsg

BRANDVEILIGHEID

Een van de belangrijkste veiligheidsaspecten bij de keuze van gevelbekleding is brandveiligheid. Onze gevelsystemen worden volledig op maat uitgewerkt in functie van uw specifieke isolatiebehoeften. Afhankelijk van de toepassing reiken wij u systemen aan van brandklasse B-s1, d0 tot klasse A1. Materialen die zeer goed scoren in de categorie brandveilige gevelbekleding zijn keramische tegels en  glazen gevelbekleding.

contacteer ons team

hoe kunnen wij u helpen