05 mei 2023
Inhuldiging zonnegevel Soltech op Thor Park in Genk
Inhuldiging zonnegevel van nieuw gebouw van Soltech op Thor Park in Genk.
Nieuw HQ van Soltech in Genk, afbeelding van mijnwerker in BIPV panelen

Inhuldiging zonnegevel van Soltech

Op het Thor Park in Genk werd het nieuwe productiegebouw van Soltech feestelijk ingehuldigd, een mijlpaal voor zowel het bedrijf als de regio. Soltech, een Belgische pionier op het gebied van zonnepanelen, heeft niet alleen zijn productie van Tienen naar Genk verplaatst, maar ook een indrukwekkende zonnegevel geïntegreerd in het nieuwe gebouw. Deze gevel, bestaande uit op maat gemaakte zonnepanelen, toont een kunstwerk met een foto van een mijnwerker – een symbolische knipoog naar het mijnverleden van de streek. Deze foto komt uit de collectie ‘Geheugen van Genk’ en staat symbool voor de overgang van energie uit steenkool naar duurzame energie uit de zon.

De verhuizing naar Genk is voor Soltech een belangrijke stap. CEO Bas van de Kreeke benadrukt dat het nieuwe gebouw veel ruimer is en zich bevindt op een locatie waar energie en innovatie centraal staan. Het Thor Park is een broedplaats voor energieonderzoek, waardoor deze nieuwe locatie een perfecte match is voor de toekomstvisie van Soltech: elk element in de gebouwde omgeving actief benutten voor zonne-energie.

Het project, waarin 10 miljoen euro werd geïnvesteerd, omvat naast een nieuwe kantoorruimte ook een state-of-the-art productieruimte. De helft van deze investering werd gebruikt voor een nieuw machinepark. Soltech start vanaf midden juni 2023 officieel met de productie op de nieuwe site.

Als Limeparts-Drooghmans zijn we trots dat we onze expertise hebben kunnen inzetten voor dit innovatieve project, waarbij we verantwoordelijk waren voor de bevestiging en installatie van de BIPV-panelen (Building Integrated Photovoltaics), die niet alleen functioneel zijn maar ook esthetisch geïntegreerd in de gevel van het gebouw. Deze nieuwe trend in bouwmaterialisatie, waarin zonnepanelen esthetisch worden geïntegreerd in gebouwen, geniet steeds meer populariteit. De zonnegevel van Soltech in Genk is een perfect voorbeeld van hoe architectuur en duurzame technologie hand in hand kunnen gaan. Wij zijn trots dat we onderdeel mochten zijn van dit baanbrekende project en bijdragen aan de energie van de toekomst.

Andere interessante artikels voor jou.