30 september 2023
Belgische gevelbouwer Limeparts-Drooghmans innoveert met CAD-software HiCAD
Met een rijke geschiedenis in zowel gevelbouw als metaalbewerking, is Limeparts-Drooghmans dé toonaangevende gevelbouwer van België. Ons bedrijf biedt een breed assortiment aan gevelbekledingen, variërend van ferro tot non-ferro materialen. Om te voldoen aan de steeds hogere eisen in zowel het esthetische als functionele aspect van onze projecten, hebben we ervoor gekozen om te investeren in de toekomst door volledig geïntegreerd te gaan werken met BIM en HiCAD 3D-software van ISD Benelux. Een bewuste stap richting innovatie en efficiëntie.

Belgische gevelbouwer Limeparts-Drooghmans innoveert met CAD-software HiCAD

Vooruitstrevend in 3D ontwerp

Limeparts-Drooghmans is niet zomaar een gevelbouwer; wij zijn ook ervaren metaalbewerkers. Ons team werkt aan een breed scala van projecten, van industriële panden en distributiecentra tot architectonische hoogstandjes zoals kantoren en ziekenhuizen. Met ruim 120 medewerkers, realiseren we gevels in de Benelux.
Dankzij onze keuze voor HiCAD kunnen wij nu verder bouwen op een 3D-model van de architect, waarbij we in een vroeg stadium mogelijke knelpunten inzichtelijk maken en de foutmarges aanzienlijk reduceren.

HiCAD: De specialist voor gevelbouw

HiCAD was voor ons een logische keuze, omdat het specifiek ontwikkeld is met de gevelbouw in gedachten. De expertise van ISD Benelux in onze sector heeft ons geholpen om deze stap naar volledig 3D-ontwerpen soepel te laten verlopen. Dit helpt ons niet alleen om de meest complexe gevelprojecten tot in detail te ontwerpen, maar ook om onze metaalbewerkingscapaciteiten volledig te integreren in het digitale proces.

Klaar voor de toekomst

Dankzij HiCAD en onze overstap naar BIM zijn we als bedrijf volledig voorbereid op de toekomst. We werken sneller, nauwkeuriger en met meer controle over het gehele bouwproces. Ons team kan nu 3D-modellen genereren die direct bruikbaar zijn voor productie, zonder dat er aanvullende tekeningen nodig zijn. Dit zorgt niet alleen voor een forse tijdsbesparing, maar ook voor minder verspilling van materialen. De flexibiliteit en precisie van HiCAD in combinatie met onze expertise in gevelbekleding maken ons de ideale partner voor elk gevelproject.
Bij Limeparts-Drooghmans streven we ernaar om onze klanten de beste oplossingen te bieden, met behulp van de meest geavanceerde technologieën. Samen met HiCAD blijven wij onze positie als marktleider in de Belgische gevelbouw versterken en innoveren voor de uitdagingen van morgen.

Andere interessante artikels voor jou.