25 juni 2018
De fusie van Limeparts & Droohgmans: Een nieuw tijdperk in geventileerde gevelsystemen
Op 25 juni 2018 sloegen twee toonaangevende spelers in de bouwsector, Limeparts en Drooghmans, de handen in elkaar. Samen vormen zij nu Limeparts-Drooghmans, een fusie die zowel de expertise als het productaanbod van beide bedrijven samenbrengt. Als onderdeel van de groep Vaessen Industries, streeft het nieuwe fusiebedrijf ernaar om een totaaloplossing te bieden voor de meest complexe gevelprojecten in de Benelux. “Wij zijn de meest complete aanbieder van high-end gevelsystemen in de Benelux,” vertelt gedelegeerd bestuurder Koen Vandersmissen. “Als vast aanspreekpunt ontzorgen wij de klant met een totaaloplossing op maat van zijn project. Van productie, engineering en montage tot assemblage: we nemen elk project van a tot z in handen.”
limeparts-drooghmans

Als specialist gaan wij geen uitdaging uit de weg!

Het Verleden van Limeparts en Drooghmans

Tot voor kort opereerden Limeparts en Drooghmans als aparte entiteiten. Limeparts, opgericht in 1989, was al decennialang een expert in geventileerde gevelsystemen uit metaal. Het bedrijf bood een breed scala aan ferro materialen, waaronder staal, aluminium, zink, aluzinc, inox, cortenstaal en composietcassettes. Drooghmans, met meer dan 45 jaar ervaring in de bouwsector, was een gevestigde waarde op het gebied van decoratieve, non-ferro gevelbekleding, vooral met materialen zoals solid surface, glas, terracotta, keramiek en volkern- en vezelcementpanelen.
Met de fusie verenigen zij hun krachten en bieden ze nu een ongeëvenaard scala aan geventileerde gevelmaterialen. Deze samenwerking maakt het mogelijk om de markt te bedienen met zowel metalen als niet-metalen geveloplossingen.

Totaalontzorging en maatwerk

Dankzij de fusie kan Limeparts-Drooghmans voortbouwen op een breed gamma aan gevelmaterialen, waardoor het bedrijf in staat is om voor elk project de juiste oplossing te bieden. “Ongeacht de aard van het project, wij dragen maatwerk en kwaliteit altijd hoog in het vaandel,” benadrukt Koen Vandersmissen. “Bij ons gebeurt alles onder één dak: van productie tot engineering en montage. De klant heeft slechts één aanspreekpunt en dat is een groot voordeel.”
Door de integratie van alle stappen binnen één bedrijf, kunnen onnauwkeurigheden, zoals die ontstaan door het combineren van gevelelementen van verschillende leveranciers, vermeden worden. Limeparts-Drooghmans neemt ook de volledige detaillering van gevels voor zijn rekening, wat leidt tot een perfect afgewerkt eindresultaat.

Een indrukwekkend palmares

Het unieke karakter van de gevelsystemen van Limeparts-Drooghmans wordt bewezen door tal van prestigieuze projecten. Zo werden zij aangesteld om de gevel van de nieuwe hoofdzetel van Cordeel in Temse te realiseren, een eer die veel zegt over hun expertise. Ook Trespa’s experience center in Weert, de referentie in HPL-platen, mocht door hen worden bekleed, net zoals het nieuwe Administratief Centrum in Luik.
“Dat gerenommeerde aannemers zoals Cordeel en materiaalleveranciers als Trespa ons kiezen om hun gevels te verzorgen, toont het vertrouwen in onze kwaliteit,” vertelt Vandersmissen trots.

Een gezamelijke toekomst

Met de fusie is de weg naar verdere groei ingezet. Limeparts-Drooghmans telt momenteel 150 vaste medewerkers en noteert een jaarlijkse omzet van ongeveer 20 miljoen euro. Het doel is om tegen 2020 een omzetgroei van 20% te realiseren, wat neerkomt op 25 miljoen euro. Dit vereist de aanwerving van zo’n 20 nieuwe medewerkers.
Onder leiding van Koen Vandersmissen en Sven Drooghmans, de CEO van respectievelijk Limeparts en Drooghmans, werkt het fusiebedrijf aan schaalvergroting en een breder productaanbod. Terwijl Vandersmissen zich richt op het uitbouwen van de toeleveringsactiviteiten, legt Drooghmans de focus op bouwgerelateerde producten.
“Beide bedrijven waren gezond, maar door samen te werken kunnen we verder groeien dan wat individueel mogelijk was,” aldus Sven Drooghmans. “Onze commerciële vertegenwoordigers kunnen nu een breed assortiment aan producten aanbieden, terwijl onze technische staf en projectleiding nauw gaan samenwerken. Dit betekent dat de kennis wordt herverdeeld en de activiteiten worden gecentraliseerd binnen Limeparts-Drooghmans.”

Toekomstgericht en ambitieus

De fusie van Limeparts en Drooghmans speelt in op de toenemende vraag naar totaaloplossingen in de gevelbouw. Door een combinatie van metalen en niet-metalen gevelmaterialen aan te bieden, kunnen zij tegemoetkomen aan de complexe eisen van moderne bouwprojecten. Deze nieuwe synergie maakt het mogelijk om aannemers een volledig geïntegreerde oplossing te bieden, met één aanspreekpunt voor het hele proces.
Met een ambitieus plan voor groei en innovatie, positioneert Limeparts-Drooghmans zich als de marktleider op het gebied van geventileerde gevelsystemen in de Benelux. De toekomst oogt veelbelovend voor dit dynamische fusiebedrijf, dat geen enkele uitdaging uit de weg gaat.

Andere interessante artikels voor jou.